Amplia imatge

PlÓnol interactiu del transport ferroviari a Barcelona.
Es tracta d'un plÓnol realitzat amb Flash que mostra diversos aspectes del transport ferroviari a Barcelona: lÝnies de metro, rodalies, boques de metro, cobertura de cada estaciˇ, correspondŔncies, vista esquemÓtica, diversos nivells de zoom, etc.
Per poder visualitzar-lo, cal que tingueu instalĚlat el popular programa gratu´t "Macromedia Flash"

     Clica la imatge per accedir al PlÓnol Interactiu (1,0 MB)

 

Amplia imatge

Barcelona: plÓnol de cobertura de metro.
PlÓnol que mostra la cobertura de la xarxa de metro de la ciutat de Barcelona a data d'octubre de 2003, amb representaciˇ real (no esquemÓtica) de les 8 lÝnies.
El plÓnol mostra circumferŔncies de 400 metres de radi a partir de cadascuna de les estacions del metro barcelonÝ, que Ús l'Órea que es considera servida per aquest mitjÓ de transport. Totes les Órees que queden fora de l'Órea de color taronja, es pot considerar que no tenen accÚs al metro de Barcelona.

     Clica la imatge per ampliar-la (194k)

 

Amplia imatge

Barcelona: plÓnol de metros de 1974.
Aquest fou l'ambiciˇs projecte d'ampliaciˇ del metro de Barcelona que es va presentar l'any 1974. La mort del dictador Franco un any desprÚs amb la inestabilitat polÝtica que aix˛ comportÓ, i una decidida polÝtica en favor de l'autom˛bil privat, van fer que no sols no es tirÚs endavant, sinˇ que es paressin les obres de prolongaciˇ iniciades. Quan la Generalitat de Catalunya va obtenir la responsabilitat de construir les noves lÝnies, les ampliacions es van reactivar tÝmidament, per˛ degut als canvis que havia patit la ciutat, el projecte de 1974 ja no era viable.

     Clica la imatge per ampliar-la (273k)

 

Amplia imatge

Barcelona: plÓnol de la xarxa ferroviÓria l'any 1998.
PlÓnol oficial de la xarxa de ferrocarril (TMB+FGC+RENFE) de Barcelona de l'any 1998, anterior a la integraciˇ de nomenclatures entre els diferents operadors de transport.

     Clica la imatge per ampliar-la (49k)

 

Amplia imatge

Barcelona: plÓnol de la xarxa ferroviÓria l'any 2003.
PlÓnol oficial de la xarxa de ferrocarril (TMB+FGC+RENFE) de Barcelona de l'any 2003, ja amb la integraciˇ tarifÓria en funcionament per˛ encara conservant la nomenclatura sense integraciˇ entre els diferents operadors de transport.

     Clica la imatge per ampliar-la (375k)

 

Amplia imatge

Espanya: plÓnol de la xarxa de RENFE de l'any 1994.
AquÝ es detallen les diferents categories de les lÝnies en servei en aquell moment. Les categories indiquen la quantitat i importÓncia del trÓfic que tÚ cada lÝnia. De la categoria depŔn que el manteniment sigui mÚs o menys acurat o que es facin mÚs o menys noves inversions a la lÝnia.

     Clica la imatge per ampliar-la (75k)

 

Amplia imatge

Espanya: plÓnol del PIT (Plan Infraestructuras Transporte) 2000-2007.
PlÓnol de les inversions previstes en aquest pla, bÓsicament de noves lÝnies d'Alta Velocitat i d'adaptaciˇ de vies convencionals a velocitats superiors a 200 Km/h. Aquest pla es va complir nomÚs en part donat al canvi de govern que es va produir l'any 2004 i que va fer canviar les prioritats en infrastructures ferroviÓries.

     Clica la imatge per ampliar-la (148k)

 

Amplia imatge

PenÝnsula IbÚrica: xarxa d'ample de via de 1.668 mm.
Xarxa d'ample ibŔric en servei actiu el novembre de 2003. S'hi reflecteixen totes les poblacions de mÚs de 100.000 habitants, aixÝ com tots aquells punts d'interŔs ferroviari, tal com capitals de provÝncia i punts d'enllaš d'unes lÝnies amb les altres.
Seguint aquestes premises, el plÓnol inclou tota la xarxa de CP (ferrocarrils portuguesos). TambÚ inclou la major part de RENFE (ferrocarrils espanyols), per˛ exceptuant les lÝnies d'alta velocitat Sevilla-Madrid i Madrid-Lleida, constru´des en ample internacional (1.435 mm) i la lÝnia de rodalies C-9 de Madrid, explotada per RENFE per˛ amb ample de 1.000 mm.

     Clica la imatge per ampliar-la (122k)

 

PÓgina inicial